Close

Hvaler Sailing

Velkommen til Hvaler Sailing!

Alexander Hermansen, skipper og artist. I mange år har jeg hatt tanke om å starte en virksomhet som Hvaler Sailing, og nå var det mulig. Dette er et tillegg i artist-livet, kanskje noe annet – allikevel ikke. Her er det også historiefortelling. Her blir det også en trall i ny og ne. Og her er det akkurat som på konsert et ønske om at jeg som formidler har gitt mitt publikum gode opplevelser, gjerne kombinasjonen av en god latter og noe alvor å tenke på. Hvaler-skjærgården er min bukselomme, jeg har lært alt her. Svømme, ro, fiske og å føre båt er helt opplagte fag som er studert og bestått her ute. Respekt, hensyn og takknemlighet er også ting man kan ha lært samme sted. Det er, heldigvis og takk for det, mer som skal til for å føre en båt med passasjerer. Jeg besitter sertifikatet D5L gjennomført ved Båtskolen Poseidon i Stavanger 2018, Helseattest for sjøfolk, Grunnleggende sikkerhetskurs IMO60, Krise- og passasjerhåndteringskurs samt VHF/SRC-sertifikat – alt i henhold til Sjøfartsdirektoratets krav om begrenset passasjerbefordring (opp til 12 passasjerer). 

Her finner du noen av pakkene/tur-alternativene, noen flere legges til etterhvert. Tanken er at disse er et utgangspunkt for dine valg og ønsker, med mulighet for flere tilvalg som feks servering, underholdning og aktiviteter. Hvaler Sailing tilbyr uansett komplette pakker, her behøver du og din gruppe ikke tenke på noe som helst når produkt er valgt.

Booking/henvendelser kan gjøres til post@alexanderhermansen.no eller på 91164641.

Ved bestilling oversendes kontrakt/betingelser.

Nedenfor følger noen alternativer, flere kommer til etter hvert:

INNASKJÆRS
Sammen skal vi smyge oss gjennom smale sund, oppsøke lune bukter og oppleve Hvalers skjærgård på nært hold. Turen går primært for motor, men er forholdene gode så setter vi et seil eller to. S/Y AKERØ er romslig både på og under dekk, og er ypperlig egnet for å gi passasjerene en god opplevelse. Som skipper guider og forteller jeg underveis, her serveres historier fra Tordenskiolds tid og opp til i dag. Turen starter på vår faste plass på Skjærhalden og er en rundtur i Østre Hvaler/Ytre Hvaler Nasjonalpark. Varighet 2 timer, pris 3500,- per time (eks 12% mva) og inkluderer kaffe og bakverk. Anbefalt antall max 12 passasjerer.

HOLMETUR
Slik har generasjoner opplevd Hvaler-skjærgården, på tur med båten fylt av hyggelige folk samt mat og drikke. Vi går ut fra vår faste plass på Skjærhalden, tøffer sakte eller setter seil mot en lun bukt på en vakker holme ett eller annet sted i Østre Hvaler/Ytre Hvaler Nasjonalpark. Akkurat hvor vi drar bestemmes i forhold til vær og vindretning, men her finnes alltid muligheter for en plass i le. Vel fremme på holmen serveres forhåndsbestilt mat og drikke levert av en av våre samarbeidspartnere på Skjærhalden. Reker med tilbehør er vel en favoritt, men Tapas og mye annet godt er også mulig. Som skipper guider jeg underveis, og dere skal heller ikke se bort i fra at jeg synger en sjømanns-vals eller tre også! På holmen blir det også mulig å slikke sol på svaberget, rusle en tur eller kanskje ta et bad – akkurat som man gjør på holmetur. Varighet 4 timer, pris 3500,- per time (eks 12% mva), mat og drikke kommer i tillegg. Anbefalt antall max 12 passasjerer.

 SEILTUR
Som turens navn avslører, her skal vi gå minst mulig for motor – nå skal vi la vinden føre oss fremover! Turen starter på Skjærhalden, og som naturlig er blir det noe mer utaskjærs når vi skal seile. Været avgjør så klart, og vi skal selvfølgelig sørge for mest mulig behagelig og sikker seilas. Dette er perfekt tur for grupper som vil samarbeide og jobbe sammen, såkalt «team-building» som det visstnok heter på utenlandsk. Dette kreves ingen kunnskap på forhånd, her gis kyndig instruksjon underveis – uten at dette er noe fullverdig seilkurs. S/Y AKERØ er en langkjølt og relativt tung seilbåt, velseilende og trygg.
Varighet 2 timer, pris 3500,- per time (eks 12% mva) og inkluderer kaffe og bakverk. Anbefalt antall max 6 passasjerer. 

OM S/Y AKERØ:

Som fartøy har jeg valgt det som etter min mening er den aller flotteste i sin sjanger, en Fantasi 37. Bygget på Orust av Bröderna Jacobssons Båtvarv i 1984 som byggenummer 56 av totalt 82. De fleste seilere vet hva dette er for noe, jeg visste det ikke. Ikke før jeg ved en tilfeldighet for 15 år siden, ironisk nok på Skjærhalden, ble invitert ombord i det som for meg var en helt ordinær plastseilbåt. Det var det ikke, det er det fortsatt ikke. Navnet Fantasi kommer av at kundene i sin tid kunne la fantasien løpe etter at båten hadde forlatt formen. Derfor er ingen av de 82 bygde båtene helt like. Opprinnelig var varvet et trebåtbyggeri, men valgte som så mange andre å gå over til det nye materialet på 70-tallet. Men med seg videre tok de yrkesstolthet, utsøkt håndverk og sans for gode materialer. Fantasi 37 er, utvendig og innvendig, noe av det beste som er laget av seilbåter – og det i en tid hvor svenske verft var på topp i verden. Langkjølet, tung og stabil, velseilende og trygg, utrolig romslig og med noen linjer du aldri blir mett på. Opprinnelig navn er S/Y Bojan, og kan vise til to langturer over Atlanteren til Karibien da den var i svensk eierskap. I 2008 ble den kjøpt tilbake av verftet på Orust og oppgradert vesentlig de neste 10(!) årene. Hvaler Sailing overtok båten i 2018 og gav den straks navnet S/Y Akerø – oppkalt etter sagnomsust passasjerbåt i området som var eid av min slektning Birger Svendsen og Sønner. S/Y Akerø fremstår teknisk sett som en ny båt etter oppgraderingen, og er utstyrt etter Sjøfartsdirektoratets krav for begrenset passasjerbefordring i Fartsområde 4.