20 år som rødkledd ulldott

I min bransje kommer og går prosjektene, slutter med noe og begynner med noe annet. Men noen prosjekter, eller konsepter om du vil, lever videre – kanskje helt av seg selv.

For ca 20 år siden spilte jeg en del historisk teater flere plasser, og jeg likte det godt siden jeg også er veldig historie-interessert. Når forestillingene var ferdige, slo det meg at dette kunne jeg bruke til noe mer. Jeg visste det var stort behov for gode guider i min hjembys Gamleby, og utviklet det som den dag i dag kalles Commandantens Promenade! Turen går gjennom festningsbyens vakre gater, og inneholder fleip og fakta i skjønn forening – for publikum husker mye mer av tørr historie når de får ledd litt!

Idealet var omvisningene til The Beefeaters på Tower of London, og den formen holder jeg på fortsatt. At jeg har vandret med 10 000 mennesker opp i gjennom tror jeg ikke er en overdrivelse, og ingen tur er den annen lik. Commandantens Promenade går jeg hele året, faktisk mer på høst og vår enn om sommeren. Turene bestilles av Visit Fredrikstad & Hvaler, mine gode samarbeidspartnere i «uminnelige tider». Så er du i Gamlebyen i Fredrikstad en gang og ser en rød jakke med en ulldott på toppen, da er Hermansen ute for å tjene til livets opphold!! God helg, alle.