En variert uke

Det har vært en allsidig uke, som mine uker forsåvidt pleier å være. 

Mandag startet jeg med en Oslo-tur som inkluderte ett møte og en innlesning av en reklamekampanje for et tysk bilmerke med stjerne på panseret. Da jeg startet med å lese reklame for ca 20 år siden, fikk jeg stadig tilbakemelding på at jeg måtte øve meg mer på rent bokmål – legg ved det dialekt-greiene! Nå derimot er det helt motsatt. Vi leste inn spot’en på bokmål først, men så spurte produsenten om ikke vi kunne dra oss sydøstover språkmessig. Jeg klinket til på bred dialekt, og alle i teknikerrommet smilte og nikket – slik ville de ha det! 

Tirsdagen inneholdt noe helt annet, da var jeg atter forrettende taler i en bisettelse. Denne jobben inkluderer samtale og taleskriving først, oppsett av program samt gjennomføring av seremonien. Tungt og trist på alle måter, men også en følelese av å bety noe for noen. Noen dager etter sereminien fikk jeg en fantastisk mail av pårørende som takket for gjennomføringen, det varmer! 

Onsdagen startet med kontorarbeid, det nlir tidvis noen timer av det også… Etter det stakk jeg til kåken på Hvaler, og der satt jeg meg ved pc og piano og endte opp med det som nok blir en ny sang. Ideen hadde surret i hodet noen dager, teksten kom til meg ganske greit, mens melodien fortsatt er i prosess. Målet fremover er å ha en låt «på gang» nesten hele tiden, jeg trenger flere låter til eget repertoar – og jeg har lyst til å skrive mer for andre. 

Torsdag inneholdt noen møter, mailer og telefoner igen – og så var det jaggu helg. Helg for meg er stort sett arbeid, men denne helgen er det kun oppdrag på fredag. Da satt jeg der igjen, bak pianoet foran et lite og lydhørt publikum. Jeg fyrer av egne og andres viser, og ikke minst skrøner om alt mellom himmel og jord – og litt alvor. 

Og det slår meg gang på gang: dette er kjerneproduktet i alt det jeg driver med, dette elsker jeg over alt – og jeg blir aldri lei! Snarere tvert i mot!! I snart 25 år har jeg drevet med akkurat dette, holdt små og store konserter for lite eller stort publikum. Bydd på historier og musikk, bydd på meg sjæl. Det hender noen kolleger sier de blir mette med årene på slike oppdrag – det kan jeg ikke fatte!!! Jeg føler meg velsignet og privilegert som får jobbe med akkurat dette, og jeg skal ALDRI gi meg!! 

God helg, nå har jeg fri og skal bare være sammen med min kjære❤️Og da føler jeg meg også velsignet og privilegert!