En vidunderlig aften

Takk til Fredrikstadungane for en vidunderlig aften med «Alice i Eventyrland» på Røde Mølle. 

Om stykket i seg selv skal jeg ikke mene for mye, annet enn at det er en udødelig klassiker – mest sannsynlig skrevet i sterk pillerus. Absurde scener følger på rekke og rad, i denne versjonen ledsaget av ganske fengende musikk. 

Kidsa var som forventet svært dyktige alle som en, og det er stort for meg å følge denne gjengen som jeg jobbet med for tre år siden med «Kong Frederiks Tidsmaskin». Det er rørende å følge utviklingen, se små talenter bli til stadig større talenter og ille koselig å hilse på dem etter forestilling. Flott ungdom/gode kollegaer – der er hva dere er. 

Også Røde Mølle, da. Den gamle kinobygningen på Trara som jeg debuterte på for 28 (!) år siden! Her har tiden stått stille på godt og vondt. Scenen er like liten, garderobene lukter fortsatt friskt av mugg, hønsetrappene er like bratte og lyd- og lys-faciliteter er så som så. Men du verden for en sjarme lokalet har, en sjarme nok de fleste moderne kulturhus mangler og heller aldri vil få. 

Om noen år, kanskje ganske mange, kommer jernbanen og sluker denne institusjonen – men minnene kan ingen ta fra oss. 

Nok en gang, takk små og store i Fredrikstadungane – fredagen ble suvvvveren takket være dere. Og de spiller et par uker til – løp og kjøp!!