Et nytt år med blanke ark

2019 startes med blanke ark, men i løpet av året skal mye nytt havne på papiret. Hvert år er målet å skrive mer tekst og musikk enn i det det forrige året, og det skal bli lett match denne gang. Ikke fordi jeg ikke skrev noe i fjor, men fordi jeg skal være voldsomt produktiv i inneværende.

Hvordan kan han vite det, da – tenker du kanskje nå… Jo, fordi prosessen helt klart styres av meg selv. Jeg trenger selvfølgelig det fine ordet inspirasjon, men det meste og beste så langt har kommet av hardt arbeid. Jeg starter med å sette ned noen skisser og ideer på et ark. lar hue surre en stund – og er ideen ferdig kokt så tar det svært kort tid å sette den ned på papiret. Som tidligere nevnt starter jeg alltid med teksten, men stopper etter et vers og evt et refreng for å lage melodien – da går resten av seg selv.

Noen av sangene jeg har skrevet tok ikke lenger tid å skrive enn det tar å synge dem etterpå, nettopp fordi forarbeidet er så viktig. I løpet av 2019 skal arket (det går nok med flere) fylles av 4-5 nye sanger til eget repertoar, ny musikk til «Kong Neptun og Plastmysteriet», oppstart av skriving og komponering til musikalen «Bare båten bærer», et nytt prosjekt med tittelen «HvaLerRevy’n», ny tekst og musikk til NisseNatt og ikke minst 12 nye sanger til JuleKvad 22/12. Jeg grugleder meg som min sønn ville sagt det, for det er ingen hemmelighet at skriving og komponering er det beste og verste jeg vet.

God Helg!