Godt nytt år!

Det er årets siste dag, og tradisjon tro ser jeg meg mer frem enn tilbake. 

Ok, jeg kan kjapt slå fast at det stort sett har vært et godt år. Jobbmessig strålende, privat litt humpete – med lykkelig utgang!! Jeg legger mye av året godt bak meg, resten tar jeg med videre i livet. 

Nyttårsforsett er noe herk, jeg skyr det som pesten. Vanligvis har mitt forsett vært å ikke ha noe forsett, og det forsettet har jeg holdt ganske bra i alle år. Men i år klinker jeg til, jeg har et stort og viktig nyttårsforsett, et mål jeg skal greie å nå: Jeg skal slutte å bekymre meg så jævlig i 2020!! 

Beklager språkbruken, men det må skrives på den måten for å beskrive hvor mye jeg bekymrer meg. Jeg vet ikke hvorfor, men det har blitt flere og flere bekymringer med årene. Kanskje alderen? Det er i hvert fall ikke situasjonen, for sannheten er vel den at jeg egentlig aldri har hatt så lite å bekymre meg over som nå. 

Jeg har en viss følelse av at det er arvelig. Vi har nemlig et aktivt bekymrings-gen i familien, og selv om jeg nok skiller meg ut som type – er jeg uten tvil av samme slekt. 

Så, hva bekymrer jeg meg for? Var det ikke sånn at han Hermansen aldri har vært nervøs? Jo, det stemmer. Å stå på en scene for å utøve min profesjonen bekymrer meg svært lite. Der har jeg alltid følt meg trygg, har aldri sett på situasjonen som truende. 

Nei, privat og profesjonelt kan jeg bekymre meg for det minste… Økonomi er en gjenganger, hva folk mener om ting, å gå og vente på en mail med ukjent innhold, redd for å gjøre noe galt, si noe som ikke er sant… Listen er uendelig, det er ikke grenser for hva jeg greier å bekymre meg over. Men nå er det slutt, det har jeg bestemt meg for! 

En bekjent pleier å si at det er ikke alle bekymringer det blir noe av. Godt sagt, men jeg har oppsummert og kan dra den lenger: Det er nesten INGEN bekymringer det blir noe av! Dette skal jeg ta konsekvensen av i 2020, hvorfor bruke så mye tid på noe som aldri skjer?! Kanskje det er flere som blir med på dette forsettet? For jeg bekymrer meg neppe alene… 

Godt Nytt År, venner – 2020 skal bli et bekymringsfritt år!!!