Håp

Jeg skulle egentlig skrevet om Hvaler i dag. En hyllest til øyriket som for meg er bosted, rekreasjon, båtliv og jobb. Men fingrene, eller rettere sagt hodet og hjertet, ville det annerledes. 

Av og til blir jeg betatt av ord, og ikke minst ordets betydning. De siste dager har jeg vært svak for ordet HÅP, men først og fremst betydningen. Ikke i kristen sammenheng, men helt livssynsnøytralt: håp, og å håpe. 

For det første synes jeg det er et kort og megetsigende ord, lett å si – det høres fint ut. Innholdet er best. Å håpe vitner om en for meg trofast følgesvenn – optimismen. Mitt eget håp er situasjonsbetinget. Det kan vel se litt mørkt ut på enkelte plan for tiden, jeg føler jeg mister mye. Men så lenge det er håp er det muligheter. 

På Wikipedia kan vi lese følgende om håp: «Håp er en sinnstilstand som kan oppleves/observeres når en får/har troen på et positivt resultat eller en positiv utgang relatert til hendelser eller omstendigheter i dens liv. Håp er av noen definert som en opplevelse av kombinasjoner av positive og negative følelser som fortvilelse, savn, ønsketenkning, lidelse eller utholdenhet – dvs., det å tro at et bedre eller positivt resultat er mulig selv når det er bevis for det motsatte.» 

Jeg kjenner meg igjen, finner trøst i håpet – akkurat som når jeg ser en fyrlykt i mørket på Hvaler vinterstid. Lykten blir et lyspunkt i mørket, og den kan vise vei til nye muligheter. Akkurat som håp. Da fortsetter jeg å håpe på akkurat det jeg håper, og håper samtidig at dere får en god helg❤️