Mitt liv som and

Det er fredag igjen, og nå tenker jeg på det vANDvittige faktum at jeg er utgangspunkt for en karakter i Donald Duck & Co som kommer ut 19. november.
Arild Midthun sendte en SMS i våres og ønsket seg litt info om Gamlebyen. En forespørsel jeg glatt kunne sagt høflig nei til, men jeg svarte ja – heldigvis!!! Arild viste seg å være verdens triveligste fyr, i hvert fall til Bergenser å være, og er forøvrig Norges eneste godkjente Donald-tegner.
Vi møttes to ganger, og på det andre møtet sa han: «siden du hjelper meg med dette, skal jeg skrive deg inn i historien – du blir en sentral karakter.» Jeg reagerte ikke så mye der og da, men i bilen etterpå spurte jeg meg selv: «Hva var det han egentlig sa?»
Jeg forstod ikke omfanget før de første skissene kom og det gikk opp for meg – jeg var i ferd med å bli en karakter i et Donald-blad! Jeg, pjokken fra Kråkerøy som hadde lest nettopp det bladet ukentlig siden 1983 – ukas høydepunkt. Jeg skulle ha visst!
Historien om Fjærdrikstad skal faktisk publiseres over hele verden. På engelsk heter jeg Axel Herringsen, innaskjærs blir det til Andexander Fjærandsen. En gås, tror jeg – og helt klart lik meg! Han kjører til og med min London-Taxi i åpningsscenen!!
Så får jeg leve med det faktum en kollega poengterte: «Du kan vel egentlig ikke oppleve noe større, Alexander – alt etter dette blir en eneste stor nedtur!»
God helg, mine venner!!